Het belang van gezondheidsvaardigheden

In onze dynamische samenleving moeten wij ons goed kunnen aanpassen. Gezondheidsvaardigheden zijn daarbij belangrijk: het vermogen om informatie te verkrijgen, begrijpen, beoordelen en gebruiken bij het nemen van gezonde keuzes.
Lees hier meer over in dit artikel in het Vakblad ARBO (mei 2020).

Gezondheidsvaardigheden aanleren

Ontwikkeling van gezondheids- en zelfmanagementvaardigheden vraagt om een professioneel leertraject voor iedereen. Arboprofessionals kunnen dit leertraject samen met HR-professionals vormgeven. Cruciaal daarbij is wel dat medewerkers zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun gezondheid.
Lees hier meer over in dit artikel in het Vakblad ARBO (juni 2020).

Leertraject gezondheidsvaardigheden

Hoe lukt het om echt iedereen, in grote én kleine organisaties, te laten werken aan zijn eigen gezondheid en vitaliteit? Dat gaat alleen met een leertraject voor gezondheids- en zelfmanagementvaardigheden. Dat traject is in elke organisatie anders. Maar er zijn wel acht algemene regels.
Lees hier meer over in dit artikel in het Vakblad ARBO (september 2020).

Van theorie naar praktijk

Marcel Balm gaat graag in gesprek over interventies om gezondheidsvaardigheden aan te leren.
Belangstelling? Stuur een mail naar marcel@balm-academie.nl.

Opdrachtgevers

ANWB, AVR Afvalverwerking, CPG Europe, Delicia, Greif, IKA-Ned, IKEA, Infoland, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Rotterdam, HRMforce, Mechan Groep, Modelec, Morentz, Kids Konnekt, Koninklijke Peijnenburg, PepsiCo, Royal Steensma, Saxion Hogeschool, Sedgwick, SER Arboplatform, TIGRA Amsterdam, Total Productivity, Waternet, Wilbers Werkstätten.