Rutger Balm en Marcel Balm zijn de oprichters van de Balm academie.

Rutger Balm is inzetbaar als gedragspsycholoog, praktijkonderzoeker en cursusontwikkelaar. Marcel Balm is adviseur, trainer en coach en bovendien inzetbaar als facilitator van bijeenkomsten en projectmanager. Marcel coördineert de samenwerking met de zelfstandige professionals in het netwerk van de Balm academie, denk aan trainers, eventmanagers, coaches en ontwikkelaars van communicatie- en campagnemiddelen.


Rutger Balm

De afgelopen jaren heeft Rutger vooral veel ontwikkelwerk uitgevoerd. Rutger is gedragspsycholoog en de bedenker van de methode Mijn mammoet. Hij heeft ook het online leerplatform en de online community ontwikkeld. Rutger coördineert onze online dienstverlening en treedt op als moderator.

Voor een nadere kennismaking met Rutger kun je gebruik maken van een gratis proefperiode in de balm academie online. Daar kun je twee weken kosteloos met hem in gesprek en vragen stellen over duurzame gedragsverandering. Zie mijnmammoet.nl.

Marcel Balm

In mijn loopbaan vormen leren, ontwikkelen en gedragsverandering de rode draad. Eerst heb ik gewerkt als oefentherapeut (paramedisch beroep in de gezondheidszorg) en heb ik individuele patiënten begeleid bij gedragsverandering. Daarna heb ik gewerkt als opleider van docenten en als opleidingsadviseur. Toen stonden leren en ontwikkelen centraal in mijn werk. Sinds 2002 komen leren, ontwikkelen en gedragsverandering samen in mijn werk als adviseur, trainer en coach in het bedrijfsleven.

Maar liefst 14 jaar was ik mede-eigenaar van een commercieel advies- en trainingsbureau, van 2002 tot 2016. Vanaf 2016 ben ik zelfstandig professional. Kijk dan op mijn LinkedIn pagina.